-0.5 C
София
вторник, януари 31, 2023
НачалоНа фокусНавални се оплака от липса на медицински грижи в затвора

Навални се оплака от липса на медицински грижи в затвора

Осъденият критик на Кремъл Алексей Навални заяви вчера, че в затвора му е отказано лечение, след като се разболял, което екипът му определи като „коварен опит за убийство“, предаде АФП.

Навални, който е най-известният опонент на руския президент Владимир Путин, заяви, че има симптоми на грип и треска, но е оставен в килията си в затвора с максимална степен на сигурност на 230 км източно от Москва.

„Не бях хоспитализиран, въпреки че настоях за това“, заявил Навални, цитиран от екипа му, по време на съдебно слушане. Освен това в затвора му били отказани основни лекарства.

Говорителката на опозиционера Кира Ярмиш заяви пред АФП, че съдиите са отложили слушането.

Navalny, the most prominent opponent of Russian President Vladimir Putin, said he had flu symptoms including a fever but was being kept in a punishment cell at his maximum-security prison outside Moscow.

През последните две години 46-годишният Навални е в затвора след присъда за злоупотреби, която той определя като опит да бъде накаран да мълчи.

Адвокат по образование, Навални подаде няколко иска срещу надзирателите си с твърдения, че нарушават конституционните му права.

По-рано тази седмица Навални каза, че дели килия с болен от грип и обвини служителите на затвора, че използват мъжа като „биологично оръжие“, за да го заразят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments