17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусНад 100 жертви на пътя от началото на 2023 г. заради превишена...

Над 100 жертви на пътя от началото на 2023 г. заради превишена скорост, рискови изпреварвания, алкохол и наркотици

С четирима души повече са загиналите при катастрофи у нас от началото на годината до 4 април, каза бившият началник на Главната дирекция Националната полиция Алекси Стратиев, а ранените са близо 1800 души. До момента 111 души са загубилите живота си на пътя, а основните причини, които са довели до тежките инциденти са превишената скорост, рисковите изпреварвания, влияние имат и употребата на алкохол и наркотици:

„Една доста дълга, продължителна политика за пътната безопасност, за да може да се повлияе положително на тези резултати; да се намалят. Неспазване на предимство, висока скорост, дистанция между автомобилите, разбира се, не на последно място и употребата на алкохол, наркотици, но преди всичко високата скорост, защото тя лишава от възможност водача да реагира навреме. Второ, при евентуален досег, резултатите са твърде по-тежки, от нормално управление на автомобила при ниска скорост“.

По повод наближаващите великденски празници Алекси Стратиев каза, че безопасното пътуване ще даде възможност всеки да стигне до там, за където е тръгнал, а евентуален инцидент с тежки последици би провалил всичко, включително и целия живот на човек.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments