0.3 C
София
петък, януари 27, 2023
НачалоНа фокусНад 14 000 студенти от България и Гърция празнуват в Банско до...

Над 14 000 студенти от България и Гърция празнуват в Банско до 10 декември

Над 14 000 студенти от България и Гърция  ще празнуват в Банско – от днес до 10 декември, по данни на туроператорските фирми.  Цените на нощувките са по-високи, а в заведенията вече няма места.

Българските студенти са направили най-много резервации за 7-ми и 8-ми декември, като са заявили това чрез туроператорски фирми. Те пък отчитат в пъти по-голям ръст спрямо миналата година, споделя Евгени Ватев:

„Очакваме някъде около 7000 човека. Три пъти е ръстът спрямо миналата година при нас. На 7-и, 8-и, 9-и и 10-и декември заведенията в Банско ще бъдат на пълен капацитет, даже препълнени“.

Най-предпочитаните пакети са за две нощувки със закуски и празнична вечеря. По-големите хотели са организирали и диджей-парти за празника. Цените не са поскъпнали драстично:

„Забелязва се някакво поскъпване, но то е в рамките може би на 10-20%, в зависимост от политиката на хотела“.

Втората вълна ще бъде на 9 и 10 декември, когато празнуват гръцките студенти. Те са направили резервациите в Банско чрез гръцки туроператор:

„Между 5 и 6 000 се очакват“.

От фирмата-концесионер на ски-зоната съобщиха, че пускат кабинковия лифт за празника на студентите, но уточниха, че в планината все още няма достатъчно сняг за каране на ски и сноуборд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments