3.2 C
София
събота, януари 15, 2022
НачалоVoayageНай-добрите места за посещение в Калифорния от места за сърф до планински...

Най-добрите места за посещение в Калифорния от места за сърф до планински върхове

От извисяващите се гори от секвоя в мъгливата  Северна Калифорния  до идеално слънчеви плажове за сърф на юг, този „Златен щат“ до Тихия океан просто моли да бъде проучен.

Излезте на  емблематичния мост  на  Сан Франциско, за да  наблюдавате товарни кораби.

Запомнете 360-градусовата гледка към суровия  Марин Хедландс  , небостъргачите в центъра и Алкатраз  .

Можете да прекарате дни, като се губите в  Golden Gate Park,  без да разкриете всичките му тайни, като езерото с лодка или да научите напълно неговите новаторски музеи на науката и изкуството. Затвореното движение през уикенда превръща парка в рай за пешеходците и велосипедистите.

Тъй като винопроизводството в съседната долина Напа става все по-превъзходно, тук изпъстрените от слънцето лозя все още са заобиколени от пасторални ферми. Уникалността на  тероара се цени в тази земна винена страна, където дегустирате нови реколти направо от бъчвата в навес с ламаринен покрив, докато играете с кучето на винопроизводителя.Там, където някога са расли портокалови горички и орехови дървета, Уолт Дисни построи мечтата си, отваряйки вратите на своето „Вълшебно кралство“ през 1955 г. Днес, Дисниленд и съседното Disney California Adventure са най-посещаваната туристическа атракция на SoCal. В мега-популярните тематични паркове на Анахайм любимите анимационни герои валсират ръка за ръка по главната улица на САЩ и фойерверки експлодират над замъка на Спящата красавица. Ако сте дете или безнадеждно млад по сърце, това наистина е „Най-щастливото място на Земята“, поне за един ден.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments