-5.6 C
София
петък, януари 14, 2022
НачалоVoayageНай-добрите места за разглеждане на Нова Скотия

Най-добрите места за разглеждане на Нова Скотия

Гледки към океана, вкусни морски дарове и приятелски настроени хора са основата за най-добрите пътувания в Нова Скотия , често комбинирани с обиколка на съседните на Нова Скотия морски провинции: остров Принц Едуард и Ню Брънзуик .

Най -доброто време за посещение на Нова Скотия е юни до септември, ако обичате топлото време, и октомври за свеж въздух и пламтящи есенни цветове. Въпреки че Нова Скотия е малка (ще отнеме около 8 часа за шофиране по цялата дължина на провинцията), това не означава, че трябва да бързате през нея. Започвайки от Халифакс , увеличете мащаба на магистрала 101 до Улфвил в долината Анаполис , някога известна като „бъчвата с ябълки на Британската империя“, дом на няколко наградени винарни, с фантастични зали за дегустация, ресторанти и възможности за турне. Разходете се до нос Сплит или разгледайте провинциалния парк Blomidon , след което се отправете към пристанището на Хол, за да хапнете вкусен омар, докато наблюдавате как най-високите приливи в света се издигат (или падат) в залива Фънди.

От Халифакс пътувайте през белите пясъчни плажове на Куинс и окръг Шелбърн, разглеждайки историческите градове Ливърпул, Шелбърн и Бърчтаун, дом на Центъра за наследство на черните лоялистки . Завийте зад ъгъла при Barrington, към брега на Акадиан, където акцентите включват островите Tusket, фара Cape Forchu, Le Village historique acadien de la Nouvelle-Écosse , красивия плаж Mavillette и Église Sainte-Marie – най-високата дървена църква в Северна Америка.

Ако искате да продължите пътуването си по Източното крайбрежие на юг от границата, високоскоростен ферибот CAT може да ви отведе от град Ярмут до Бар Харбър, Мейн (САЩ) за 3,5 часа.

Източният бряг едва ли е скрита тайна. Плажът Лорънстаун отдавна е рай за сърфистите с надеждни целогодишни вълни, докато по-нататък по брега плажът Clam Harbour е бил мястото за най-голямото състезание за пясъчни замъци в Нова Скотия от почти половин век.

Но напоследък се наблюдава възраждане на ентусиазма за това хладно, атмосферно крайбрежие. Превъзходният бял пясък и туристическите пътеки на провинциалния парк Тейлър Хед са мечта за любителите на природата , докато девствените, недокоснати плажове на 100-те диви острова са идеални за къмпинг и каяк. За семействата Memory Lane Heritage Village и Sherbrooke Village имат вълнуващи исторически програми за всички възрасти.

Сн. Lonely planet

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments