Най-добрите паркове в Неапол

0

Неапол е оживен град, който изисква издръжливост . Трамплин за еднодневни екскурзии до завладяващия Помпей и вулканичния Везувий, това е великолепно хаотична, високоенергийна дестинация.

Villa Communale: най-доброто за лятна вечер паседжа

Паседжата  (разходка) в края на деня е толкова свещена в  Неапол  , колкото и навсякъде другаде в Италия, а този дълъг озеленен  парк  до крайбрежието на Лунгомаре е също толкова добро място, колкото и всяко в центъра на Неапол, за да се разхождате спокойно с местните жители, сладолед или чанта прясно изпечени пръстени  тарали  в ръка.

Capodimonte: най-доброто за джогинг, колоездене и разходка на кучета

Централният му дворец е платен , но разходката като крал през участъка от поддържани зелени алеи на Palazzo Reale di Capodimonte  от 18-ти век е безплатно. Изящни фонтани и старинни статуи красят имението от 134 хектара (331 акра), проектирано като ловен резерват за Чарлз VII от Бурбон.

Santa Chiara: най-доброто за незабавно бягство и медитация

Когато неаполитанският уличен живот в шумния, блъскащ centro storico заплашва да завладее, набързо се оттеглете до забележителността на историческия център Basilica di Santa Chiara и градината на манастира , където ароматните цитрусови дървета се смесват с люлякови лавандулови цветове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук