16.5 C
София
сряда, септември 1, 2021
НачалоVoayageНай -доброто време за пътуване до Египет

Най -доброто време за пътуване до Египет

Египет посреща посетителите с могъщия си Нил и великолепните паметници, омагьосващата пустиня и буйната делта, както и с дългото си минало и история.С покрити с пясък гробници, строги пирамиди и извисяващи се фараонски храмове, Египет събужда изследователя във всички нас. Когато започвате да планирате пътуването си до тази древна земя, използвайте това удобно месечно ръководство за най-доброто време за посещение на Египет.
Високият сезон: от октомври до февруари
Най -доброто време за разглеждане на забележителности при меки температури
Докато голяма част от Северното полукълбо трепери и се завива в тежки палта, зимата в Египет е до голяма степен слънчева и топла, с много редки валежи, въпреки че може да получите хладни и облачни дни по крайбрежието на Средиземно море. В неотопляеми хотели по морето може да има истински студ, особено във влажна Александрия. Зимните месеци в Египет са пикът на туристическия сезон, така че очаквайте високи цени за настаняване, особено между Коледа и Нова година, когато много европейски семейства почиват далеч от студа.

blankblank

Среден сезон: от март до май, септември и октомври
Най -доброто време за опознаване без тълпите

Туристическите тълпи са по -малко в Египет през пролетните и есенните месеци. Пролетта носи случайни прахови бури, които могат да нарушат полетите. Топлината на лятото може да се простира чак до октомври, което го прави чудесно време за по -тихи проучвания и разглеждане на забележителности. Бреговете на Средиземно и Червено море обещават топли води, без да се налага да ставате рано, за да запазите място на плажа.

Сн. Lonely planet

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments