Най-красивите пекарни в Париж

0

Какво би бил Париж без своите пекарни на всеки ъгъл, без неустоимата миризма на прясно изпечен хляб и сладкиши, без емблематичната си багета …? По пътя към офиса или преди да се върнем у дома, спираме там за няколко мига.Но дори когато бързаме, обичаме да се задържаме за няколко секунди пред примамливите прозорци, да поздравим хлебаря, да разменим няколко думи. Пекарните са познати, приятни и успокояващи места за нас … и някои от тях са толкова красиви, че няма как да не ги подминете! Ето нашата селекция от парижки пекарни, които ни оставят възхитени и където можем да останем вечно … blank

1 – Да си хапнем като Мария-Антоанета: В Petit Versailles du Marais в 4-ти район

Фасадата на тази пекарна, простираща се на ъгъла на улица Тирон и улица Франсоа Мирон, просто спира дъха. Но дървената дограма и двата старинни панела, оформящи вратата, не са нищо в сравнение с прекрасния декор, който ни се предлага вътре: много красиви тавана, шикозни корнизи, напомнящи Версай.

2 – Багетите като изкуство: Торти и хляб в 15-ти район

blank
Тук сме далеч от традиционните декорации на пекарни от периода! Двата бутика, създадени от Клер Деймън и Дейвид Гранже, блестят с модерност със своята приглушена черно-бяла атмосфера, която е там, за да демонстрира продуктите. Изглежда като влизане в съвременна художествена галерия, но всъщност това са сладкиши, сладкиши и хляб, които се показват като на изложби от мрамор и покрито дърво.

3 – Традиция до последния детайл: Хляб и идеи в 10-ти район

blank
Това е разкошен декор от 1900 г., който е създаден през 2002 г. от пекаря Кристоф Васер в тази стара пекарна на няколко крачки от канала Сен-Мартин. И накрая, не само защото всичко е от периода: големите огледала, оформени в позлата, мраморните стени, таваните, фиксирани под стъкло с рустик мотиви.

4 – Индустриална атмосфера „за тези лаборатории за хляб“: Свобода в 10-ти и 17-ти район

blank
Именно в сурова и ретро-шик обстановка Беноа Кастел, бивш сладкар в Grande Epicerie de Paris, отвори двете си заведения, Liberté Vinaigrier и Liberté Ménilmontant. Пространството е умишлено неструктурирано, за да се отвори към лабораторията, обикновено скрита от клиентите. По този начин, между избелелите тухлени или каменни стени, в средата на плотове от сив мрамор, индустриални неонови светлини и дълги дървени маси, човек може да се възхищава на майсторите, които боравят със сладкарската торба и вадят хрупкавите багети от фурната.

5 – Истинска история за успех в печенето: Maison Landemaine

blank
С близо десет парижки бутика репутацията на Maison Landemaine вече е утвърдена. Няколко опитни и смели пекари са в началото на тази парижка история за успех. Ако този франчайз се отличава със своето ноу-хау, качеството на своите продукти и домашната си закваска, различните му магазини са в по-голямата си част обзаведени в доста трезв и модерен стил, с изключение на тези на rue des Martyrs и Булевард Бомарше, които са запазили оригиналните си декорации.
Да ви е сладко!

Сн. Pariszigzag

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук