5 C
София
понеделник, октомври 25, 2021
НачалоУ насНай-оптимистичната дата за изваждането на "Вера Су" е 1 ноември

Най-оптимистичната дата за изваждането на „Вера Су“ е 1 ноември

Днес се очаква да продължи огледът на заседналия край Камен бряг кораб. Машинното отделение и корпусът на плавателния съд са наводнени, което усложнява операцията по разтоварването на азотния тор.

Вече не се говори за спасителна операция, а за изваждане на потънал товар. защото корабът „Вера Су“ се води официално потънал. Той не може да потъне повече, защото е застанал стабилно на плитчината край Камен бряг.

Поради факта, че корабът е наводнен, е много трудно да се достигне до товара му, който трябва да бъде изваден. Обмислят се няколко варианта, като единият от тях е да се използват люковите закрития. За да се случи това обаче, е необходимо допълнително разрешение от Министерството на околната среда и водите.

Според експерти най-оптимистичната дата, на която може да започне изваждането на азотния тор, е 1-ви ноември. По думите на директора на „Морска администрация“ всички експерти, които вече ще се качват на кораба, ще го правят от тези стръмни скали на Камен бряг.

За днешния ден се очаква да бъдат анализирани снимките, направени от двамата водолази, които вчера се качиха на кораба „Вера Су“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments