18.3 C
София
понеделник, юни 6, 2022
НачалоУ насНапрежение сред работещите във ВМЗ-Сопот след смените в ръководството

Напрежение сред работещите във ВМЗ-Сопот след смените в ръководството

Изпълнителните съвети на КНСБ и КТ „Подкрепа“ във ВМЗ–Сопот са се събрали, за да решат как да реагират на броженията на работниците в предприятието.

В Сопот и Карлово, откъдето са повечето служители на ВМЗ, през почивните дни напрежението ескалира след обявените промени в състава на ръководството.

Хората не смятат, че те предвещават добри времена за най-голямото държавно предприятие във военно-промишления комплекс.

Сред новите назначения на Държавната консолидационна компания във Вазовските машиностроителни заводи са доскорошният управител на София област Иван Иванов, Мариан Йовчев – дългогодишен служител  и директор на „Терем“, както и Камен Шаралиев, който е оглавявал звеното на индустриално оборудване във ВМЗ.

Смяната на ръководството идва само няколко месеца след последната рокада.

Този път начело на предприятието се поставят хора, за които то е непозната територия, смята Димитър Атанасов – председател на изпълнителния съвет на „Подкрепа“ в дружеството, който визира назначенията на Иванов и Йовчев.

Атанасов коментира некоординираната с ДКК продажба на имоти на ВМЗ, сред които почивна база в Старосел и хотел в Сопот, както и лошите финансови резултати за първите месеци на годината.

За нас има тук нещо не както трябва и нещо, което мирише много. Това са неща, на които обикновените работници се смеят. Аз бях останал с много добри впечатления от министърката. Или някой я е подвел много жестоко или не знам. Дойде, снима се с хората, обеща увеличение, драстично, на доходите, в един момент нищо не се случи. Не знам как я докараха тази загуба – това не е на синдикатите работа. Не е наред цялата картинка.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments