-1.8 C
София
понеделник, януари 30, 2023
НачалоНа фокусНАТО обучава бойци за Украйна в Германия

НАТО обучава бойци за Украйна в Германия

Новата разширена бойна подготовка на украинските сили, организирана от САЩ, започна снощи в Германия, като целта е батальон от около 500 войници да бъде подготвен да се върне на бойното поле, за да се сражава срещу руснаците в рамките на следващите пет до осем седмици, предаде Асошиейтед прес, като се позова на председателя на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили.

Мили, който планира да посети полигона Графенвьор днес, за да се запознае отблизо с програмата, заяви, че обучаваните войски са напуснали Украйна преди няколко дни. В Германия се намира пълният набор от оръжия и оборудване, които те ще използват. Досега Пентагонът отказваше да каже кога точно ще започне обучението.

Обучението в така наречения общовойскови бой има за цел да усъвършенства уменията на украинските сили, така че те да бъдат по-добре подготвени да започнат офанзива или да противодействат на евентуални руски атаки. Те ще се учат как по-добре да придвижват и координират в битка своите подразделения с размер на рота и батальон, като използват комбинирани артилерийски, бронирани и сухопътни сили.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments