11.5 C
София
неделя, октомври 1, 2023
НачалоНа фокусНа добър час на всички ученици!

На добър час на всички ученици!

Днес е първият учебен ден за над 57 000 първокласници. Общо 46 образователни институции от 14 области ще открият учебната година в други сгради, като най-честата причина за това са продължаващи ремонти. Сред тя са 18 училища от 9 области на страната. За всички ученици и учители са осигурени условия за провеждане на нормален учебен процес.

Учебната година ще стартира присъствено навсякъде. Взети са мерки за опазване здравето на децата и учениците. С промени в българското училище започва първият учебен ден. Всички ученици от 1-ви до 12-и клас учат по нови учебници и в края на всеки етап държат изпити по нови учебни програми. По-кратки, но повече ще са часовете в 5-и – 7-и клас – 40 вместо 45 минути, съобщава БНТ. Това ще е новост само за 1/5 от училищата.

Промени има и при ваканциите. Най-съществената е за междусрочната ваканция, която от един ден, както бе досега, се увеличава на пет дни. Догодина тя е предвидена между 1 и 5 февруари.

При останалите ваканции големи промени няма – есенната ще е с ден по-дълга, коледната – ден по-кратка, а 10-дневната пролетна вместо традиционно на 1 април ще започне на 8 април.

 

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments