На кафе със SMS в Гърция, вечерният час се удължава

0

От днес се променят мерките в Гърция. Облекчават се, но не съвсем. Гърците вече ще могат да се прибират в 23, а не в 22 часа, ще работят и заведенията на открито. За да отидат да пият кафе обаче, гърците отново ще трябва да пращат SMS. Това важи и за разходка. Музика обаче няма да е разрешена в заведенията. SMS-ите ще отпаднат след 15 май, те не важат за чужденци. Заради мерките в Гърция обявиха Христовото Възкресение в 21 часа, съобщава Нова телевизия.

„Досега имахме ограничение от два часа за излизане, но сега това отпада. Когато излизам с децата, само аз пращам SMS. Досега беше разрешено да излизат двама възрастни с до две деца. Маските са задължителни навсякъде навън”, разказа Светлана Енева Склирис– българка, която живее в Гърция и за първи път излиза на нормална разходка с най-голямото си дете.

Предположенията са, че задължителното носене на маски ще отпадне чак през септември. Тогава се очаква 90% от гръцкото население да бъде ваксинирано. Глобата за неносене на маски е 300 евро. Преди дни се е стигнало и до необичайна ситуация – полицай е глобил свой колега, който не е носил маска в супермаркета.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук