5 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоНа фокусНа 18 май превозвачите спират автобусите и блокират пътища

На 18 май превозвачите спират автобусите и блокират пътища

Заради проваления диалог с правителството автобусните превозвачи излизат отново на протест.

„На 18 май сме обявили спиране на целия автобусен транспорт в страната и блокиране на абсолютно всички транспортни връзки. Това не може да продължава – администрацията да се подиграва с нас“, обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ Магдалена Милтенова, председател Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Конфедерацията и други браншови организации на превозвачите напуснаха среща с премиера Кирил Петков и министри, обидени от думи на министър-председателя. По-късно изтече и запис от срещата, от който стана ясно какви реплики са си разменили двете страни.

От кабинета коментираха, че изтичането на записа доказва, че превозвачите са търсили провокация.

„В крайна сметка излезе една истина, ние не сме били на тайна среща, няма нищо тайно и нищо лично“, обяви Милтенова.

От думите й стана ясно, че записът е направен и предоставен от хора от Министерския съвет.

Милтенова напомни и какви са исканията на превозвачите: намаляване на цената на горивата посредством премахването на биодобавката и намаляване на акциза; изплащане на обещаните субсидии на превозвачите и обхватът на тол системата да не се разширява.

„Искаме компетентен министър. Искаме министър, който милее за автобусния бранш, не министър, който напада автобусния бранш, не министър, който напада превозвачите, които осигуряват 20% от брутния вътрешен продукт“, допълни председателката на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments