Непознатият Париж

0
Френската столица крие интересни и любопитни атракции и забавления. Свикнали сме да възприемаме Париж като градът на светлините, на Айфеловата кула и Лувъра. Култура, изкуство, традиции, гурме- всичко това е Париж от туристическите реклами. Но…ако сте във френската столица за пореден път и имате свободно време идете до Gare de Nord, където се намира Maison fond . Това е  творба на Леандро Ерлих, разположена в предната част на гарата в 10-и район на Париж . Открита е на 3 октомври 2015 г. като част от Nuit blanche    . Висока е 6,90 м и представлява сграда, която сякаш  се топи. Целта е да насочи вниманието към проблемите на глобалното затопляне.
За любителите на нестандартните забавления , в сърцето на Париж се намира „Планетата на котките“. Това е игра с интересна мисия- да се спаси планетата от специфични нашественици, а именно от котките.Участниците имат определено време за изпълнение на мисията. Пречка за успех на задачата ще са много котки, които непрекъснато вървят до състезателите и се жалват в тях.
В „Планетата на котките“ косматите любимци са поели властта за една година от Белия дом.Те дори са разработили бомба, способна да ликвидира човечеството. Затова участниците попадат в Овалния кабинет и се очаква от тях по най-бързия начин да обезвредят бомбата. Но към играта има специален бонус.  В партньорство с асоциацията за защита на животните Les Chats Bohèmes, организаторите на играта хранят и глезят малките котаци и действат като истинско приемно семейство. Ако участник се влюби в някой от косматите участници, може да го осинови в края на играта. Определено никой не очаква това от Париж!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук