15.3 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоПо светаНетаняху и Мъск обсъдиха по време на тяхна среща въпроса за онлайн...

Нетаняху и Мъск обсъдиха по време на тяхна среща въпроса за онлайн антисемитизма

Израелският премиер Бенямин Нетаняху и собственикът на социалната мрежа „Екс“, милиардерът Илон Мъск обсъдиха по време на тяхна среща въпроса за онлайн антисемитизма. Двамата обсъдиха и действията, които „Екс“ би могла да предприеме, за да попречи на използването на роботи  или на армии от роботи, които да възпроизвеждат и раздуват този антисемитизъм онлайн, предаде Франс прес.

Мъск е заявил по време на същия този разговор, че неговата социална мрежа се ориентира към едно малко месечно плащане за използването на „Екс“.

„Това е единственият начин, който аз мога да измисля, за да се боря с голямата армия от роботи“, добави Мъск, отчитайки цената на роботите, за които той говори. „И после вие трябва да разполагате с нов метод на плащане всеки път, когато имате нов бот“, допълни той.

Мъск внесе много промени, откакто закупи социалната мрежа „Туитър“ за 44 милиарда долара миналия октомври. Той смени името й по-рано през настоящата година. Междувременно Мъск уволни и хиляди служители в компанията, въведе платена опция за ползвателите на мрежата, премахна модерирането на съдържанието и възстанови забранени в миналото акаунти, като този на бившия президент Доналд Тръмп.

През юли Мъск призна, че социалната мрежа е изгубила около половината от приходите си от реклама. Роботите – акаунти, управлявани от компютърни програми вместо от хора – са чести в „Екс“ и могат да се използват за изкуствено раздуване на политически послания или за подклаждане на омраза на расова основа.

Освен това Мъск е в конфликт с Антиклеветническата лига, еврейска организация, базирана в САЩ. Мъск твърди, че тя е отправила необосновани обвинения в антисемитизъм срещу неговата социална мрежа и е навредила на постъпленията от рекламодатели. Той заплаши да я съди за милиарди долари.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments