19.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоVoayage"Не важи" вече запазването на шезлонг с хавлия

„Не важи“ вече запазването на шезлонг с хавлия

Ранните записвания и резервации за хотелите започнаха. От 1 юни чрез специално приложение ще имаме възможността да си запазим чадър и шезлонг на плажа.

„Ще представлява нещо от сорта на приложенията, с които се резервират места в хотели, киносалони, театри и стадиони. Идеята е туристът да бъде облекчен, като има възможност директно да заплати за конкретния шезлонг, на който ще бъде през деня. Със сигурност трябва да има някакъв лимит на запазване“, каза в „България сутрин“ Симеон Цветков – председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.

Той уточни, че с това положение не се резервират чадъри и шезлонги, а се заплащат билети. Цветков допусна, че ще има гратисен период, в който ще се връщат пари при определени условия като лошо време.

„На Северния плаж в Бургас имаме желание да работим с това приложение, доста хора от бранша проявяват интерес. Това е частна инициатива, която е предложение към нас, струва ни се добра. Има доста ползи. Едната е по-добра отчетност, която ще получаваме в реално време – колко услуги са продадени на плажа. Улеснява ни и плащането по банков път, елиминира се нуждата от касов апарат на плажа“, обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите на Цветков наличието на това приложение не елиминира стандартния начин за заплащане на чадър и шезлонг. Остава възможността да ги заплатим на място на касиера.

Гостът изтъкна, че оставянето на хавлията на шезлонга няма стойност и не е заплащане на принадлежността, която сме „резервирали“. Според него не е реална цената от 100 лева за чадър и шезлонг по Черноморието ни – нито някой ще я заплати, нито се очаква да бъде заплатена.

„Очакваме най-високите цени да бъдат до 10 лева за шезлонг и 10 лева за чадър“, отбеляза Цветков и добави, че всяка година кадрите по морето са все по-малко. Той очаква по-голямата част от плажовете много трудно, но все пак да успеят да се справят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments