-1.8 C
София
понеделник, януари 30, 2023
НачалоНа фокусНиколай Габровски: Аз избрах сам всички министри за кабинета

Николай Габровски: Аз избрах сам всички министри за кабинета

Екипът е почти напълно готов и то с хора, които смятам, че до един са високи професионалисти с добри имена. Това каза кандидат-премиерът, излъчен от ГЕРБ-СДС, професор Николай Габровски в предаването „Панорама“ по БНТ.

След приключването на кръга от срещи с парламентарните групи кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател обясни, че неговата задача е била да осъществи гражданска инициатива, показвайки че в обществото има хора, които се интересуват от това, което се случва, и са силно обезпокоени, но все пак са готови да направят крачка за решаването на проблемите.

„Много съм доволен от проведените консултации с „Демократична България“, „БСП за България“. ДПС и „Български възход“. Въпреки всичко хората дойдоха на срещата. Това означава, че има отворена врата за диалог“, обясни той.

Габровски изрази надежда, че когато стане ясно кои лица ще участват в бъдещия кабинет и когато се осъзнае, че действа принципът за професионализъм и присъствие на имена, отдалечени от партийното говорене, ще надделее разумът и първият мандат ще се реализира.

„Ако сега отидем на предсрочни избори, най-вероятно ще има още избори. Пак ще стигнем до тук, до тези разговори, другата година ще мине отново в избори. Ще загубим репутацията си и геополитическата си позиция. Струва ли си всичко това? Шансът да се реализират вторият или третият мандат е много по-малък. Най-големият шанс е първият мандат“, увери кандитатът на ГЕРБ за премиер.

„За мен една от основните причини да сме тук е липсата на диалог. Ако трябва да сравнявам със ситуация от реалния живот бих го оприличил с едно спречкване на пътно кръстовище. В крайна сметка всички са спрели. Имам чувството, че става дума за уличен бой, никой не мисли за нищо друго, освен как да победи. Това нещо трябва да прекъсне“, заяви проф. Габровски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments