Нинова: Борисов посегна на най-уязвимите хора

0

„Алтернатива има“, заяви в пост във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя се похвали, че левицата е внесла в Народното събрание алтернативен бюджет за следващата година.Нинова остро критикува поведението на правителството на Борисов, посочвайки че в най-тежката криза то посегна на най-уязвимите хора.
„Преди два дни управляващите вкараха в парламента Кодекса на труда и се опитаха да отнемат трудови права на работещите – тези, които произвеждат и осигуряват икономика, данъци, приходи и ще ни извадят от кризата“, написа Корнелия Нинова.
Председателят на БСП отбеляза, че и днес управляващите отнеха права на хора с увреждания. „Навсякъде по света правителствата се опитват първо да помогнат на слабите и беззащитните. Само у нас в най-тежката криза властта удря първо тях. И винаги с едно обяснение – няма пари“, смята лидерът на червените. „Пари има, важно е обаче за какво се харчат. Първата работа на един държавник е да определи приоритетите и групите хора, на които да се помогне. Безспорно днес приоритетите са доходи и здравеопазване. И безспорно грижата за хората трябва да е ориентирана първо към най-ниско доходните групи – работещите бедни, младите семейства, пенсионерите, хората с увреждания“, категорична е Нинова.Спорвд БСП е нужно трайно решаване на проблемите чрез семейно подоходно облагане, безплатни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, отпускане на необходимите средства за асистенти на хора с увреждания, отмяна на плоския данък върху доходите на физическите лица и запазване 10 процента корпоративен, болниците нетърговски дружества и намалено ДДС на лекарства.
„Това е нашият отговор на кризата. Той е с грижа за хората и вече е факт – внесохме алтернативен бюджет в Парламента. Ще го защитаваме аргументирано, хората да преценяват има ли алтернатива на властта“, подчерта Корнелия Нинова.

Сн. БСП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук