Нинова: Всеки лев трябва да стигне до хората, не до чекмеджетата на властта

0

Нещо, което ще променим след края на Борисов, ще е харченето на бюджета да е прозрачно и през парламента. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си в социалната мрежа.За десет години управление той наложи изключително порочния модел да раздава по свое лично усмотрение извън гласувания Закон за бюджета около два милиарда лева годишно, което доби популярност като раздаването от „прозореца на джипа“, изтъкна тя. Според нея тези пари се раздават обикновено на приближени на властта фирми и общини или за потушаване на недоволство и купуване на гласове. Но това са парите, събрани от всички данъкоплатци, изтъква Нинова. Всеки лев, събран от хората, трябва да стигне до хората, а не до чекмеджетата на властта, посочи лидерът на БСП.
„Днес от парламентарната група на коалиция БСП за България внесохме законодателно предложение в Закона за публичните финанси да не могат да се харчат еднолично парите от който и да е министър-председател“, написа още Корнелия Нинова.“Управляващите го отхвърлиха, вероятно мислейки предизборно отново да раздават и купуват безконтролно. Ние мислим държавнически и с грижа за хората.
Затова едно от нещата, които ще променим след края на Борисов, е правилно планиране на бюджета, харчене през парламента и пълна прозрачност за всеки изхарчен лев“ , подчертава червеният водач.
Сн.БСП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук