2.1 C
София
петък, февруари 3, 2023
НачалоНа фокусНинова върна мандата на Радев

Нинова върна мандата на Радев

БСП върна третия мандат на президента Румен Радев и така приключиха шансовете за кабинет в 48-то Народно събрание. Новите избори ще бъдат най-вероятно на 2 април.

Направихме всичко необходимо, за да изпълним третия мандат, изведохме 4 важни задачи за правителство, изтъкна соцлидерката.

Поканихме всички партии на разговори. Става ясно, че не се събра съгласие, мнозинство за излъчване на редовен кабинет. Затова връщаме третия мандат, заяви Нинова.

Искам да ви поздравя за усилието за редовно правителство в една много трудна политическа обстановка, но явно тя не намери разрешение, изтъкна Румен Радев.

Поканил съм ЦИК в 14 часа, за да даде информация за готовността за избори. На базата на тази информация ще взема решение за разпускане на 48-то НС и датата на парламентарните избори, обясни Радев.

Корнелия Нинова пристигна на Дондуков 2 с Кристиан Вигенин, Георги Свиленски, Атанас Зафиров.

Решението за връщането на мандата бе взето след съвместно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група в петък следобед, след като малко по-рано през деня стана ясно, че БСП не може да събере мнозинство за излъчване на правителство.

На лидерската среща, организирана от Нинова тогава, Бойко Борисов бе категоричен, че не може да подкрепи мандат на левицата, но обеща да поиска от партията си разрешение да преговаря с БСП за техническо експертно правителство. А лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ видя в срещата основа за диалог и разбирателство и в следващ парламент.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments