Нинова с решение на проблема с недостига на лекарства

0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предлага решение за недостига с лекарства.
Отворете държавния резерв и освободете необходимите количества от липсващи медикаменти за аптечната мрежа,предложи тя с профила си в социалната мрежа.

„Предлагам конкретно решение на проблема с недостига на лекарства – отворете държавния резерв и освободете необходимите количества от липсващи медикаменти за аптечната мрежа. Така ще се решат три въпроса:медицински, психологически, социално-икономически“, предлага тя.
Лидерът на левицата обясни, че в медицински аспект всеки ще има достъп до необходимото му лекарство, а в психологически ще се избегне паниката и презапасяването.
“В социално-икономически аспект ще се предотврати евентуално покачване на цените, поради повишеното търсене.Такова поскъпване ще бъде непосилно за джоба на хиляди българи. И не на последно място, ще се избегне евентуална спекула с липсващи лекарства.”, подчерта Корнелия Нинова.
Лидерът на БСП припомни на управляващите, че съгласно чл. 2 ал. 1 от закона за държавните резерви и военновременните запаси лекарствата са стока, която задължително трябва да се съхранява в резерва и са “предназначени за задоволяване потребностите на населението при кризисна ситуация”.

Сн. БСП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук