15.8 C
София
вторник, септември 26, 2023
НачалоНа фокусНинова: Трябва да има редовно правителство

Нинова: Трябва да има редовно правителство

„Убедени сме, че трябва да има редовно правителство и да не се разпуска парламентът. Ако направим трети избори през есента в COVID криза, това означава ниска избирателна активност, а оттам и ниска легитимност на органите, които ще избираме”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия.

Тя изброи няколко риска, пред които е изправена държавата ни. „Социален, заради увеличаващите се цени на всичко; здравен – заради задаващата се нова COVID вълна; икономически, защото икономиката може да бъде изправена пред нови предизвикателства; задава се мигрантски натиск; трябва да имаме актуализация на бюджета и нов за следващата година; Планът за възстановяване също трябва да бъде предаден. Нашите партийни усилия, както и на хората на площадите, бяха да се разгради досегашният модел на управление. Няма как това да стане, ако няма редовно правителство”, посочи тя.

И допълни: „Служебният кабинет си върши работата перфектно, хората го харесват. Той обаче не може да свърши нищо от това”.

Лидерът на БСП заяви, че преговорите с „Има такъв народ” продължават. „Излязохме с решение да продължим разговорите, а не за подкрепа. В политическия документ, който те представиха като основа на нашите преговори, липсват неща, които ние бихме искали да има и има неща, за които не сме се договаряли. Днес в 10 часа ще продължим този разговор. Все още не сме взели окончателно решение, това ще стане в следващите дни“, обяви тя.

По думите й за БСП е важно ИТН да постигне договореност с „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Трите така наречени „партии на протеста” се движеха в пакет като партиите на промяната. Какво стана между тях – те си знаят. Ние отговаряме за политиката на БСП. Аз обаче съм изненадана от факта, че в политическия документ, който разглеждаме, са отразени техните искания в пълна степен”, посочи Нинова.

Тя даде за пример предложението на „Демократична България” за промяна на структурата и състава на ВСС, което присъства в документа. „Това, за което се борихме – за промяна на модела, го има. На „Изправи се БГ! Ние идваме!“ почти цялата програма също я има. Т.е. по важното те са се разбрали. Очевидно имат някакви други проблеми помежду си. Не е наша работа какви са, но трябва да се изчистят”, категорична бе тя.

Нинова отново потвърди, че ако третият мандат бъде връчен на БСП, от партията ще предложат служебното правителство да стане редовно.

 

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments