-1.8 C
София
понеделник, януари 30, 2023
НачалоНа фокусНинова: Ще направим всичко възможно за кабинет, ако получим третия мандат

Нинова: Ще направим всичко възможно за кабинет, ако получим третия мандат

Ако БСП получи от президента третия мандат за правителство ще направи всичко възможно да състави кабинет, заяви пред Нова телевизия лидерът на партията Корнелия Нинова.

„Трябва да опитаме, като това, което декларират всички парламентарни групи – дайте да отделим това, което ни разделя, и да намерим това, което ни събира. Ще очакваме от всички предложения, ще преговаряме с всички, ще направим всичко възможно“, каза Нинова.

От „Демократична България“ вече заявиха, че, ако те получат третия мандат, биха се опитали да го реализират, но “не на всяка цена”, както се изрази съпредседателят на формацията Христо Иванов.

Предстои президентът да обяви на коя политическа формация ще връчи третия мандат за правителство.

Преди това, в понеделник, от „Продължаваме промяната“ ще информират официално държавния глава, че няма да изпълнят втория мандат, след като вчера не получиха достатъчна парламентарна подкрепа за своята проектодекларация с приоритети.

Пред Би Ти Ви днес съпредседателят на формацията Кирил Петков заяви, че са готови да водят разговори по политики в рамките на третия мандат за кабинет, но не виждат особена вероятност той да бъде успешен.

„Много малка вероятност има за осъществяване, но никога не казваме никога. Нека да видим сега президентът на кого ще го даде. Ние сме готови да седнем с абсолютно всеки да говорим за политики“, каза той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments