Норвежците ще бъдат обезщетени за увреждане на здравето от ваксината AstraZeneca

0

Трима норвежци ще получат обезщетение за вреди за здравето, причинени от ваксината на британско-шведската компания AstraZeneca. Това съобщи телевизионната компания NRK с позоваване на решението на Норвежката система за компенсиране на наранявания на пациенти (NPE).

В първия случай парите ще бъдат изплатени на семейството на пациентка, починал след ваксинация, който е бил на около 40 години. Тя почина през март и близките й ще получат обезщетение. Другите двама пациенти са друга жена и един мъж, около 30-годишна възраст. И двамата са живи и са в отпуск по болест, съобщава lenta.ru.

„Имах тежък мозъчен кръвоизлив и кръвен съсирек. Когато бях в болницата, мои приятели и роднини постоянно ми се обаждаха: питаха ме дали съм жив ”, казва жертвата.

Това са първите случаи, когато са доказани негативните ефекти от ваксинацията със специфично лекарство. Размерът на обезщетението на жертвите все още не е определен.

Изданието припомня, че лекарството AstraZeneca е изключено от националната програма за ваксинация след няколко случая на образуване на кръвни съсиреци.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук