НС в спор: онче-бонче къде са телата на депутатите

0

Интересен спор се разигра в пленарна зала. Повод стана поименна проверка, с която бяха включени депутати от БСП и ДПС като присъстващи. Веднага последва реакция. Поименната проверка и кворумът не са легитимни заяви Таско Ерменков от БСП. Не съм присъствал в зала по време на поименна проверка, нищо че бях отчетен там, изтъкна той.Вашето тяло беше в тази зала, вашето тяло аз го видях лично, отговори му Валери Симеонов. Тялото, което видял той, според червения депутат, е неговото, но докато излиза от зала. Моето тяло беше тук, преди да започне поименната проверка, включи се и Хамид Хамид. Тялото му напуснало залата , когато обаче започнала проверката. Вашето тялото беше тук, отново отговори Валери Симеонов.

Той предположи, че мислено депутатът от ДПС бил другаде. Проблемът ви е, че гледате телата, намеси се и социалистът Георги Свиленски. ПГ на БСП ще сезира, по думите му, Конституционния съд за трите бюджета заради нелегитимността проверка на кворума. Халил Летифов не разбира защо нарушаването на законите и Конституцията е такова тържество за управляващите. Кристиан Вигенин пък поиска името му да бъде извадено от списъка за кворума. Председателят на парламента Цвета Караянчева също каза, че е видяла депутатите, чиито имена фигурират в присъствения списък. Иван Ченчев също поиска да бъде изваден от списъка. Филип Попов също се присъедини. Вашето тяло също беше в зала и аз го видях, отново каза Валери Симеонов. Последваха още искания от депутати от опозицията,включени в поименната проверка.

Червеният депутат Крум Зарков му обясни, че поименната проверка не е игра на котка и мишки или на онче-бонче. Весела Лечева коментира, че карантинирани депутати са участвали в проверката. Георги Гьоков настоя на свой ред, ако заради тялото му, неговото име фигурира в списъка на поименната проверка, да бъде извадено. Червеният депутат също захвана зад искането на Весела Лечева. Валентин Касабов от НФСБ настоя да се определи щом се говори за тела дали става въпрос за тела в костюми, костюми без тела или говорещи костюми.

Сн. БСП, Facebook

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук