13.3 C
София
сряда, септември 27, 2023
НачалоПо светаНю Йорк забрани на служителите си да използват "ТикТок" на служебни телефони

Ню Йорк забрани на служителите си да използват „ТикТок“ на служебни телефони

Община Ню Йорк нареди на служителите си да изтрият китайското приложение за споделяне на видео съдържание „ТикТок“ (TikTok) от служебните си телефони. Така градът се присъединява към забраната на федералното правителство и на повече от половината американски щати за използването на „ТикТок“ на служебни устройства, предаде Асошиейтед прес.

„Въпреки че социалните медии са страхотни в свързването на нюйоркчани един с друг, както и със съмия град, ние трябва да гарантираме, че винаги използваме тези платформи по сигурен начин“, посочи в изявление Джона Алън, говорител на кмета Ерик Адамс.

Алън каза още, че висшите служители по сигурността на информацията в града са установили, че „ТикТок“ представлява заплаха за сигурността на техническите мрежи на Ню Йорк, заради което са наредили премахването на приложението от устройства, собственост на общината, в рамките на 30 дни.

Федералното правителство нареди на служителите си да изтрият китайската социална мрежа от своите служебни телефони по-рано тази година на фона на опасения, че компанията зад „ТикТок“ – „БайтДенс“ (ByteDance), може да предоставя потребителски данни на китайското правителство.

Повече от половината американски щати вече са въвели подобни забрани.

Представители на „ТикТок“ заяви, че опасенията, че използването на приложението може да представлява риск за киберсигурността, са неоснователни.

На запитване от АП относно новата забрана, въведена от властите в Ню Йорк, компанията отказа коментар.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments