23.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоVoayageОАЕ направи зеления пропуск задължителен за туристите

ОАЕ направи зеления пропуск задължителен за туристите

Комитетът за управление на извънредни ситуации, кризи и бедствия в Абу Даби обяви нови правила за местните жители и туристи, които ще влязат в сила на 20 август, съобщава Turprom.

От петък Alhosn App Green Pass ще бъде задължителен за всички. Без него ще бъде невъзможно да се стигне до търговски центрове, ресторанти, кафенета, фитнес зали, места за отдих и спорт, курорти, музеи, тематични паркове, университети, институти, държавни и частни училища.

За да могат безопасно да се придвижват из Абу Даби, чуждестранните туристи трябва да се регистрират в заявлението на Федералната агенция за идентичност и гражданство, да попълнят формуляр и да изтеглят международно свидетелство за ваксинация, преди да пътуват. След това те ще получат SMS с връзка към приложението Alhosn.

При пристигане в столицата на ОАЕ, пътниците ще получат уникален идентификационен номер, който може да се използва за регистрация в заявлението. Тогава гостите на Абу Даби ще получат еднократна парола, за да получат „зелен пропуск“.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments