12.8 C
София
вторник, октомври 4, 2022
НачалоVoayageОАЕ счупиха температурните рекорди

ОАЕ счупиха температурните рекорди

Времето в Обединените арабски емирства удря температурни рекорди, съобщи Националният център по метеорология в социалната мрежа, съобщава РИА Новости.

Въпреки факта, че календарното лято току-що е започнало, през последните три дни термометърът в Емирствата вече се е издигал над 51 градуса по Целзий два пъти на ден, което не е типично за това време на годината.

„В неделя температурата в град Ал-Свейха в региона Ал-Айн достигна 51,8 градуса в 14:30 ч., ставайки най-високата за този сезон, обикновено температурата на въздуха в началото на юни се повишава с две до три градуса спрямо май, когато не надвишава 40 градуса „, – отбелязват от центъра.

Въпреки това, както неговият говорител каза пред Emirati Khaleej Times, „Все още е твърде рано да се прогнозира дали това лято ще бъде най-горещото лято в историята на ОАЕ, както мислят жителите им“.

Страните на Арабския полуостров, включително Обединените арабски емирства, са известни с много горещ климат; през деня, в разгара на лятото, термометърът може да скочи до 60 градуса. Въпреки това, властите на Емирствата, предимно Дубай, се опитват да привлекат чуждестранни туристи дори през лятото, твърдейки, че са всесезонен курорт.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments