17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусОбединеното кралство трябва да договори нови, по-добри условия в съществуващата сделка за...

Обединеното кралство трябва да договори нови, по-добри условия в съществуващата сделка за Брекзит, заяви лидерът на лейбъристите

Лидерът на основната опозиционна сила в Обединеното кралство, Лейбъристката партия, Киър Стармър заяви днес, че страната трябва да договори нови, по-добри условия за Брекзит в съществуващата сделка с Европейския съюз, за ​​да си осигури по-тесни търговски отношения с блока.

Сър Стармър направи този коментар пред Би Би Си, след като собственикът на компанията „Воксхол“ (Vauxhall) обяви, че няма да може да спази ангажимента си да произвежда електрически превозни средства в Обединеното кралство без промени в търговското споразумение за Брюксел.

Киър Стармър отрече лейбъристите да опитват да вкарат отново Обединеното кралство в ЕС. В същото време той се обяви за по-тесни търговски връзки с блока, които да гарантират, че „Воксхол“ и много други британски компании не просто ще оцеляват, а ще процъфтяват.

Едно лейбъристко правителство ще „направи така, че Брекзит да проработи“, заяви Стармър. Той обаче повтори позицията си, че партията му няма да се стреми да направи отново Обединеното кралство част от общия пазар на ЕС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments