20.6 C
София
четвъртък, септември 2, 2021
НачалоУ насОбсъждат как да започне учебната година

Обсъждат как да започне учебната година

Планът на образователното министерство за старт на учебната година ще бъде обсъден със социалните партньори на работно съвещание. Към момента има разработени четири варианта за работата на училищата при нова COVID вълна.

При най-лекия, „зелен” сценарий със заболеваемост до 100 души на 100 000 население – обучението ще е присъствено. Ако заразените скочат над 250 на 100 000 души население, учениците ще преминат към график и ще редуват онлайн и присъствено обучение. В случай, че 14-дневната заболеваемост надхвърли 500 на 100 000, страната влиза в тъмночервен сценарий и всички ученици ще учат електронно.

От МОН са изготвили указания, според които училищата ще могат да формират сборни паралелки за децата от един и същи випуск, които са в риск от отпадане от образователната система или чиито родители работят на първа линия.

Сборни паралелки за ученици в конкретни училища ще се организират след решение на педагогическия съвет и съобразно възможностите на училището при червения сценарий от скалата на заболеваемост. Училищата ще работят по определен от МОН график за преминаване към дистанционно обучение, като изискването е да се осигури максимално дълго присъственото обучение на учениците със специални образователни потребности.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments