14.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоНа фокусОбсъждат подуправителят на НЗОК да я оглавява безсрочно, докато бъде избран нов...

Обсъждат подуправителят на НЗОК да я оглавява безсрочно, докато бъде избран нов титуляр

Подуправителят на Здравната каса да изпълнява длъжността управител безсрочно, докато бъде избран нов титуляр при предсрочно прекратяване на правомощията на предишния. Тази поправка в закона за здравното осигуряване, предложена от ГЕРБ-СДС, ще бъде обсъдена на Подуправителят на Здравната каса да изпълнява длъжността управител безсрочно, докато бъде избран нов титуляр при предсрочно прекратяване на правомощията на предишния.

Тази поправка в закона за здравното осигуряване, предложена от ГЕРБ-СДС, ще бъде обсъдена на второ четене на извънредно заседание в ресорната парламентарна комисия. От „Има такъв народ“ внесоха предложение за ограничение от два месеца за изпълняването на длъжността.

До законопроекта се стигна, след като миналия вторник кандидатът на ГЕРБ-СДС Иванка Динева се отказа от участие в процедурата за избор на управител на Здравната каса, а кандидатурата на Жени Стайкова, издигната от БСП, беше отхвърлена в пленарната зала.

Заради изтеклия в сряда срок, в който подуправителят може да изпълнява длъжността управител, и заради започването на нова процедура, депутатът Костадин Ангелов внесе предложение това временно изпълняване на длъжността да бъде без срок.

При първото гласуване на законопроекта депутатите от Възраждане и Има такъв народ изразиха вот „въздържал се“, а Андрей Чорбанов е вносител на допълнение, според което подуправителят може да изпълнява длъжността до избора на управител, но не повече от 2 месеца.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments