22.3 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
НачалоНа фокусОгнищата на п-ов Халкидики са овладени, но Гърция продължава борбата с пожарите

Огнищата на п-ов Халкидики са овладени, но Гърция продължава борбата с пожарите

В Гърция запалените днес огнища на полуостров Халкидики са овладени без риск за туристите. В други райони на Гърция с активни пожари евакуират жители и затварят пътища поради слаба видимост.

В последния час евакуират жителите на девет района в област Магнисия, където от вчера с огнения фронт се борят пожарникари, доброволци и военни части. Гаси се във всички посоки и по въздух, но е невъзможно огънят да бъде овладян при силен вятър, съобщават огнеборците. Огънят продължава да бушува с пълна сила и се разраства.

Няколко малки по размер огнища се запалиха днес на Халкидики. С помощта на авиация те бяха поставени под контрол, съобщават от Гражданската защита. В борбата с огъня на Халкидики бяха включени и български огнеборци. Не са засегнати хотели с туристи.

До град Волос също са съсредоточени мащабни сили, които  се опитват да ограничат огъня да не навлезе в села. Жителите им са евакуирани. Спрени са влаковете в районите с активни пожари, пътниците се превозват с автобуси.

Днес рязко спаднаха температурите, но продължава да духа силен вятър, който разпалва огнища. Военни екипи и полиция охраняват рискови горски райони, като е напълно забранено движение на хора и автомобили в паркове и гори.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments