Огнян Минчев: Поведението на президентството в рамките на кампанията е недостойно

0

„Президентът Румен Радев смята, че идва на власт със служебното правителство. Но това е ограничена власт. Това не е власт, която трябва да раздава присъди. Но оценките и фойерверките със скандала за подслушванията, например, са елементи от политическа борба, предизборна кампания, в която президентството и неговото служебно правителство са страна

Радев трябва да е арбитър, а не участник. Приказките на едро без документи и доказателства не се отнасят към разкриването на корупционни афери, а към политическата борба на власт, която не е подходящ начин на поведение на президентската институция в условия на служебно правителство„.

Това каза пред БНР политологът Огнян Минчев. По думите му „фойерверките изразяват мнението на държавния глава, че е дошъл на власт„.

„България не успя да си върне държавността за 30 години, а сега за 2 месеца г-н Радев и служебното правителство искат да върнат държавността. Ако той иска да се бори с корупцията, неговият пръв и задължителен съюзник е съдът. Не можеш да запазиш сериозност и достойнство и да участваш по подобен евтин начин в предизборна война… Поведението на президентската институция в рамките на кампанията е недостойно“.

В предаването „12+3“ Минчев допълни:

Подобна канонада спрямо отиващата си политическа гарнитура не се случва за първи път в България… Макар да не харесват статуквото, хората може да предпочитат него пред някаква еуфория на революция, смяна на всичко. Тези хора могат и да се изплашат от това, което се случва, и да се върнат обратно към подкрепа на статуквото“.

Сн. БГНЕС/БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук