25.9 C
София
понеделник, септември 26, 2022
НачалоVoayageОгромни задръствания на хърватските пътища

Огромни задръствания на хърватските пътища

Огромни задръствания се образуваха на хърватските пътища.

От събота на хърватските магистрали към Адриатическото крайбрежие, но и от морето към вътрешността на страната има повече автомобили, отколкото по време на предишните почивни дни през летния сезон тази година.

Туристическият наплив съвпада с почивните дни преди един от най-големите църковни празници в Хърватия – 15 август, Голяма Богородица. Освен църковен празникът е и официален държавен празник и неработен ден. Така събраните три почивни дни за хърватските граждани и предпоследният най-активен туристически уикенд създадоха огромни задръствания на хърватски магистрали към Истрия и Далмация.

По данни на държавната агенция „Хърватски автоклуб“ (HAK) колоната на магистрала A1 – Загреб-Сплит-Плоче в един момент през вчерашния ден е била дълга 17 км; колоната между тунела „Свети Рок“ и разклона „Масленица“ в посока Дубровник е била 14 км, а колоната към граничните пунктове Каштел и Плования в Истрия – около 7 км.

Днес от „Хърватски автоклуб“ напомнят на гражданите, че през този уикенд се очакват големи колони не само по магистралите на юг, но и по пътищата във вътрешността на страната. Апел за внимателно шофиране тази сутрин публикува и министерство на вътрешните работи на Хърватия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments