6.4 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоНа фокусОколо 700 руски компании са открили офиси в ОАЕ

Около 700 руски компании са открили офиси в ОАЕ

От края на февруари до края на септември 2022 г. около 700 руски компании са открили свои филиали в Обединените арабски емирства. Броят на тези компании се е увеличил от пет до седем пъти в сравнение с миналата година, съобщава вестник „Известия“.

Според Константин Волф, член на Съвета по финансова, индустриална и инвестиционна политика на Руската търговско-промишлена палата, тази тенденция се наблюдава най-вече в ИТ сектора, пише изданието.

Посланикът на „Бизнес Русия“ в ОАЕ Максим Загорнов в разговор с журналисти отбеляза, че в Близкия изток се откриват предимно представителства на малки и средни фирми. Тя обаче е последвана от навлизането на по-големи руски играчи на местния пазар.

„Този ход цели не толкова разширяване на бизнеса, колкото запазването му заради европейските и американските санкции”, каза Загорнов.

Бюрократичните процедури обаче само се усложняват: времето, необходимо за регистрация на юридическо лице, се увеличава, има по-задълбочена проверка на съответствието (проверка дали бизнесът отговаря на закона и правните актове), цитира „Известия“ думите на Загорнов. Според него все повече проблеми възникват при откриването на разплащателни сметки на руски фирми в ОАЕ поради натиска от страна на Запада. Негативната тенденция се наблюдава например в Emirates NBD и First Abu Dhabi Bank, пише вестникът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments