15.8 C
София
неделя, октомври 2, 2022
НачалоУ насОмбудсманът: Очаквам КЕВР да отхвърли исканията на топлофикациите за по-високи цени

Омбудсманът: Очаквам КЕВР да отхвърли исканията на топлофикациите за по-високи цени

Категорично топлофикациите нямат никакви основания да искат по-висока цена на парното, заяви омбудсманът Диана Ковачева в „Денят започва“ по БНТ. Тя вече е възразила пред КЕВР.

„Топлофикациите предлагат драстично увеличение на цените на парното за следващия сезон и не разбирам на какво отгоре искат подобни цени. Например топлофикация във Велико Търново иска 71% увеличение, в Бургас – 32%, в Перник – 61%, във Враца – 41%, в София – 15%“, каза Ковачева.

На какво отгоре искат тези цени, попита омбудсманът.

„Смятам, че е абсолютно немотивирано подобно увеличение, още повече, че то не кореспондира с повишеното качество. Смятам, че подобно драстично увеличение в условия, в които хората имат финансови затруднения по никакъв начин не може да бъде обосновано и очаквам КЕВР да отхвърли тези немотивирани искания“, каза още Ковачева.

Според омбудсмана наредбата за цените на топлофикациите, на топлоснабдяването и на топлинната енергия трябва да бъде променена, защото прогнозните елементи са изключително много.

„Неудачно е да се променя цената на топлинната енергия само веднъж в годината, при условие че цената на природния газ всеки месец се променя, което означава, че хората или надплащат или пък после трябва да доплащат. Необходима е ревизия на тази наредба“, допълни Ковачева.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments