22.9 C
София
понеделник, септември 25, 2023
НачалоНа фокусООН: Ковид върна света пет години назад от гледна точка на човешкото...

ООН: Ковид върна света пет години назад от гледна точка на човешкото развитие

Наслагването на кризи, основната от които безспорно е кризата с ковид, върна света пет години назад от гледна точка на човешкото развитие, се казва в доклад на ООН, публикуван днес, предаде Франс прес.

Според ООН резултатът от това наслагване е засилването на недоверието и недоволството по света.

За първи път от създаването си преди повече от 30 години Индексът на човешкото развитие, който взема предвид очакваната продължителност на живота, достъпа до образование и качеството на живота, върви надолу в продължение на две последователни години, 2020 и 2021 г., се казва в доклада на Програмата на ООН за развитие.

„Това означава, че умираме по-рано, че сме по-малко образовани и че доходите ни намаляват“, заяви ръководителят на Програмата Ахим Щайнер в интервю за Франс прес.

„Като вземете предвид тези три параметъра, можете да добиете представа защо хората започват да са отчаяни и недоволни и да се тревожат за бъдещето“, изтъкна Щайнер.

„И преди сме минавали през катастрофи, преживявали сме конфликти и преди, но наслагването на нещата, с които се сблъскваме днес, е сериозен удар по развитието на човечеството“, каза още той.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments