19.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоНа фокусОпасно време се очаква на Балканите, идват гръмотевични бури и градушки

Опасно време се очаква на Балканите, идват гръмотевични бури и градушки

Средната на тази седмица средиземноморски циклон ще окаже влияние над Балканският полуостров , сочат данните на Meteo Balkans.

Очакваните валежи по време на средиземноморският циклон на 16 и 18 май ще повишат значително нивата и на подпочвените води, което ще повиши риска и от активизиране на свлачища и възможни наводнения в Централна България, Босна и Херцеговина, Черна гора и Хърватия. Очакваните количества валежи на места ще надминат 70-150/кв.м.

Националната метеоролога служба на Босна и Херцеговина и Хърватия за днес и утре обяви оранжев код за значителни по количества валежи.

Гръмотевични бури очакват сръбските метеоролози. Очакваните валежи в Югозападна и Южна Сърбия, могат да надминат 20-30 л/кв.м и то за кратко време. Националната метеоролога служба на Сърбия за днес обяви жълт код.

В България

Времето в сряда на 17 май ни готви ново застудяване, дъжд, гръмотевици и значителни валежи.

Според прогнозите на Европейския център за средносрочни прогнози в сряда отново ще се образува и значителна валежна обстановка над Централна и Източна България. Очакваме отново гръмотевични бури и градушки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments