22.9 C
София
понеделник, септември 25, 2023
НачалоНа фокусОпашка за тестове за COVID-19 се изви пред "Пирогов" от работещите първа...

Опашка за тестове за COVID-19 се изви пред „Пирогов“ от работещите първа смяна

От днес всички лекари трябва да имат зелен сертификат, за да работят. От рано сутринта пред фургоните за тестове в най-голямата спешна болница в страната – „Пирогов“, се изви опашка. Повечето от чакащи в ранните часове бяха служители на лечебното заведение, които днес са първа смяна. Тя започва в 7 часа, а някои от служители се оказаха закъснели за работа.

Нямам сертификат, защото преболедувах през февруари. Направих си антигенен тест. Тъй като моята инфекция е доказана по този начин, не мога да си извадя сертификат. Докато чакам да се активира системата, ако изобщо заработи, ще трябва да си правя тест всеки път, когато идвам на работа”, споделя една от чакащите служителки.

Някои от тях отказват да се ваксинират по здравословни причини. Други пък посочват, че имат голям брой антитела и заради това няма да се имунизират. Възникна и напрежение между чакащите и тези служители, които правят тестовете.

„Има и хора, които имат противопоказания за поставяне на ваксина. Това не се обсъжда. В крайна сметка това е здравно заведение, ние не можем да идем и да си лекуваме пациентите”, казва друга служителка.

Екип на NOVA забеляза и, че някои служители прибягнаха до това сами да си правят тестове. А с напредването на времето пред болницата се появиха и хора, които не работят в „Пирогов“, но желаят да си направят тест. Което допълнително забави процеса на тестване.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments