3.5 C
София
понеделник, декември 5, 2022
НачалоНа фокусОпашки за гориво като по времето на Чаушеску в Румъния

Опашки за гориво като по времето на Чаушеску в Румъния

Опашки за бензин „като по времето на Чаушеску“ се образуваха днес на редица места в Румъния, включително и в Букурещ, съобщава сайтът Зиаре, цитиран от БТА.

Цената на литър бензин А95 скочи с 2,10 леи (0,83 лв) само за няколко минути на една бензиностанция в румънския град Беюш в северния окръг Бихор, достигайки цена 11,10 леи (4,39 лв). Сайтът отбелязва, че на други бензиностанции в града с по-ниски цени са се образували дълги опашки.

Колони от автомобили са забелязани пред бензиностанциите и в западните окръзи Арад и Тимиш, след като се появиха слухове, че цената на бензина може да превиши 10 леи в близките дни.

Сайтът отбелязва, че на повечето бензиностанции стандартният бензин се продава на цена между 7,26 и 7,67 леи (2,87-3,03 лв), а премиум бензинът – между 8 и 8,31 леи (3,16-3,28 лв).

Вчера цената на бензина превиши прага от 8 леи, което е рекордна цена за румънския пазар. Поскъпването идва на фона на по-голямото търсене на горива и повишените цени на всички стоки в световен план, отбелязва сайтът.

/БТА/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments