Опозицията остава без парламентарни комисии

1

На председателски съвет в Народното събрание е било отказано на опозиционните партии ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ председателство на комисии, съобщи Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ пред Радио „Фокус“. Той обърна внимание, че в парламента опозицията играе важна роля, в една демокрация не можеш да си поставяш за цел да унищожиш политическия си опонент.

Митов припомни, че в демократичния свят парламентарните комисии съвсем умишлено и много често се дават на опозиция, за да има взаимен контрол между властите.

„Това не е разбрано от тези, които в момента се опитват да определят дневния ред на обществото и да подреждат евентуално парламентарния живот и да съставят правителство“.

Според Митов предприетите от министъра на културата полицейски офанзиви срещу редакцията на вестник „Труд“ и заканата му това да се повтори и с централа на ГЕРБ са отклоняване на вниманието от важните проблеми в страната и тяхното решаване.

 

1 коментар

  1. ГЕРБ не си е позволявал служебна победа над опонента. Това е комунистически прийом и след управленско елиминиране по тяхному идва физическо. В никоя демократична държава не целят да унищожат политическия противник. Значи след ГЕРБ/ОП започна диктатурата на неомарксизма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук