22.3 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
НачалоНа фокусОсмани: Честите избори в България влияят негативно на европейската динамика на РСМ

Османи: Честите избори в България влияят негативно на европейската динамика на РСМ

Честите избори в България са един от факторите, които влияят негативно на двустранните отношения и европейската динамика на Република Северна Македония. Това каза в интервю за местната телевизия Телма македонският външен министър Буяр Османи, предава БТА.

Той уточни, че за двете години и половина, откакто е заел поста, ще работи с шести български министър на външните работи, „което не позволява да има достатъчно време, за да се изградят отношения на лично и институционално доверие“.

Според Османи обаче „с политици, които имат ясен политически мандат, се разговаря много по-лесно“, защото ангажимент на служебния кабинет  е да „пази определени въпроси, докато дойде политическото правителство“.

Независимо от резултата от лидерската среща между премиера Димитър Ковачевски и председателя на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски която ще се проведе днес, предложените конституционни промени  ще бъдат внесени в парламента, каза министърът. Той уточни, че България не може да добави нови условия към преговорната рамка, защото „тя е затворена“ и гласувана от 27-те страни членки и не може да бъде предоговаряна.

Гарантирам, че България няма да може да добавя нови условия към преговорната рамка, защото „тя е затворена“ и гласувана от 27-те страни членки и не може да бъде предоговаряна, каза Буяр Османи пред местната телевизия „Телма“.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments