6.8 C
София
четвъртък, януари 20, 2022
НачалоVoayageОстров Тенерифе в карантина до Нова година, но това не важи за туристите

Остров Тенерифе в карантина до Нова година, но това не важи за туристите

Остров Тенерифе в Испания затвори границите си за 15 дни, но забраната за пътуване се отнася само за местните жители и не се отнася за чужденци, които са резервирали обиколки, съобщава Express. Това решение беше взето в четвъртък на извънредно заседание на Съвета на Канарските острови.

„Влизането и излизането на хора в Тенерифе е ограничено от полунощ на 18 декември (петък) до 1 януари 2021 г.“, заяви регионалното правителство. Властите обаче уточниха, че ограничението „ще се прилага с изключение на надлежно обосновано пътуване“. По този начин туристите, които планират да дойдат на острова на почивка, „могат да се възползват от изключенията, предвидени от действащите правила за допускане до места за настаняване“. По-специално, пътуващите трябва да предоставят медицински тест, който да потвърди липсата на коронавирус.

Животът в Тенерифе също ще се промени със затягането на мерките. Съществуващият вечерен час от 23:00 до 06:00 ще започне от 22:00. За празнуването на Коледа и Нова година – 24, 25 и 31 декември и 1 януари – само шестима от тях могат да се съберат. Обслужването на клиенти в барове и ресторанти е спряно, а капацитетът на откритите тераси е намален с 50 процента, а в търговските центрове с 33 процента. На всички жители на острова се препоръчва да избягват пътуванията между общините.

Сн. Pixabay

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments