22.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусОтбелязваме 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий

Отбелязваме 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий

Днес, 24 май, честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Празникът ще бъде отбелязан с тържествени чествания в цялата страна.

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще бъде отбелязан с тържества в цялата страна.

В София честванията ще започнат с тържествено шествие в 10.30 часа от Министерството на образованието и науката, към което ще се присъединят президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тържествената церемония пред паметника на светите братя пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще започне по традиция в 11 часа, която ще може да проследите чрез прякото предаване по програма „Хоризонт“ на БНР.

По повод 24 май всички общински музеи и галерии ще бъдат с вход свободен. Предвидена е и още една празнична инициатива, съобщи кметът Йорданка Фандъкова:

„В 11 часа започва един много вълнуващ празник на пл. „Славейков“. Ще има срещи с писатели, детска работилница, литературна работилница, базар за книги. Искам да поздравя всички хора на просветата, културата, науката с този вълнуващ празник. Да си пожелаем те да продължат да ни водят, защото това са най-важните ценности“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments