21.8 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоНа фокусОтново задържаха обвинения за нападение с макетен нож над момиче

Отново задържаха обвинения за нападение с макетен нож над момиче

Задържаха 26-годишния мъж, сочен като извършител на нападението с макетен нож над 18-годишно момиче от Стара Загора. Той е арестуван за 24 часа, като съпричастен към нанасяне на телесна повреда на момичето, информират от полицията.

Вчера стана ясно, че Районна прокуратура – Стара Загора ускорява разследването по досъдебно производство за обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче, по което като обвиняем е привлечен 26-годишен мъж. Създаден е екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство.

Първоначално мъжът беше арестуван още на 28 юни, два дни след като е уличен, че е нарязал многократно тялото на момичето с макетен нож, обръснал е главата и е счупил носа ѝ. Районен съд му постановява постоянна мярка за задържане под стража, но на втора инстанция е е освободен, след като експертизата е показала, че се касае за нанесена лека телесна повреда.

Малко по-късно стана ясно, че прокуратурата е удължила задържането за 72 маса, както и че е задържала мъжа във връзка със закана за убийство и заплаха чрез текстови съобщения в социалните мрежи спрямо потърпевшото момиче.

„След укриване на Г.Г., той е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР – Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7,30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил. Г.Г. е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор Г.Г. е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение“, съобщават от обвинението.

Според адвоката на задържания той не се е укривал. В събота вечер не е открит в дома си, за да получи призовка да се яви на разпит, тази сутрин обаче той е отпътувал към Стара Загора, за да се яви в полицията, но е бил задържан още на входа на града.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments