31.1 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоУ насОтхвърлиха предложението на ГЕРБ за създаване на комисия дали са подслушвани гражданите

Отхвърлиха предложението на ГЕРБ за създаване на комисия дали са подслушвани гражданите

Парламентът отхвърли създаването на Временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства за СРС, използвани от МВР спрямо граждани в предизборната кампания за 46-ото Народно събрание.

Предложението за комисия е на ПГ на ГЕРБ – СДС. „За“ създаването на комисията гласуваха 82 народни представители, „против“ – 69 „въздържали се“ – 64, с което предложението бе отхвърлено. От ГЕРБ предлагаха Временната комисия да работи в срок от 3 месеца и да бъде формирана на паритетен принцип.

„Разполагаме с всички данни за репресии на кандидати за депутати, членове, симпатизанти, общински съветници, кметове на населени места, членове на партията“. Това заяви от трибуната в Народното събрание лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, предаде Нова телевизия.

„Има явни репресии срещу депутати от ГЕРБ, а те не са купувачи на гласове. Не подкрепяме това МВР да се ползва за бухалка и репресивен апарат срещу една определена политическа партия“, заяви тя.

Атанасова смята, че парламентарната трибуна се е превърнала в трибуна не на правото, а на мнението на определени лица, представители на партии или на Министерския съвет.

Според нея от партията не разпъват политически чадъри. Подкрепили са комисията по ревизията, защото искат обществото да е наясно с всички факти.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments