От МОН са в готовност за грипна ваканция

0

На този етап няма основание да се налага грипна ваканция в столицата. В последните няколко седмици заболеваемостта е идентична и показателите не са достатъчни за въвеждане на ограничителни мерки, съобщиха за bTV от Столичната регионална инспекция.

Въпросите за нивата на обща заболеваемост по области са от компетенциите на Министерство на здравеопазването, а МОН събира данни за заболеваемостта в училищата по области.

При достигане на 30-процентна заболеваемост на учениците в цялата страна може да се обявят неучебни дни със заповед на министъра на образованието и науката. Решение може да се вземе и на регионално ниво. В този случай то е на РЗИ.

„Водеща е компетенцията на Министерство на здравеопазването и на местно ниво ще се прецени ситуацията и ще се избере коя от формите на организация на учебния процес да се приложи“, информират от МОН.

Според Наредба №10 за организация на дейностите в училищното образование, когато поради извънредни обстоятелства присъственият образователен процес в училището е преустановен, обучението на учениците се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда.

Когато поради извънредни обстоятелства присъственият образователен процес в училището е преустановен само за една или повече определени паралелки, след заповед на директора на училището обучението на учениците в нея се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук