Очаква се по-бързо възстановяване на приключенския туризъм

0

До 4 години по-рано от очакваното ще се възстанови индустрията на приключенския туризъм в сравнение с масовия. Тази прогноза е записана в доклад на Световната организация за приключенски туризъм.

Приключенският туризъм е свързан с природата, със спортно-туристическа дейност и културно преживяване. Западна Европа и Северна Америка са най бързо възстановяващите се дестинации заради броя преболедували и ваксинираните от корона вирус, посочва Гергана Николова, регионален директор за Европа и Централна Азия в световната организация за приключенски туризъм.

„Голяма част от приключенските туристи са хора над 50 години. Целта им е да инвестират в своето здраве и отделят по големи средства за отпуски и пътувания те оставят доста по голям финансов принос в една дестинация, може би около 65 процента“, обясни тя.

Засилен интерес на  приключенските пътувания има и сред българите. Това се обяснява с потребностите на градския човек, казва Любомир Попиванов от асоциацията на планинските водачи. Има завръщане на чуждестранните туристи у нас от Франция и от Германия.

„Надявам се, че като цяло и останалите страни, които харесват България и нашите планини, села, храна, също ще се върнат“.

Сн. БНР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук