Очаква се уволнен шеф на „Кинтекс“ да покаже документи за оръжеен износ за Украйна

0

Уволненият шеф на „Кинтекс“ Александър Михайлов, който бе освободен от Корнелия Нинова, докато тя беше министър на икономиката и индустрията, ще представи документи, които според него, удостоверяват износа на българско оръжие за Украйна.

В позиция, изпратена до медиите вчера, Михайлов обвини Нинова, че е похарчила 70 000 лв. на министерството по две заведени дела срещу него.

Бившият директор на търговското оръжейно дружество „Кинтекс“ Александър Михайлов от месеци е в задочен спор с вече бившия министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, която го освободи от длъжност през април. Мотивите на Нинова тогава – установени нарушения и конфликт на интереси, за които бе подаден и сигнал до прокуратурата.

Михайлов продължава да отрича твърденията и в позицията си обяви, че делата срещу него са заведени заради страха да не заеме длъжност, която да му позволи да изобличи лидера на БСП.

Ето думите на Нинова от церемонията, при която предаде министерството на Никола Стоянов, също уволнен от нея като шеф на Борда на директорите на „ВМЗ“-Сопот.

„Специално съм удостоена с тази чест – да бъда сменена от човек, когото съм уволнила. Можеше президентът да прояви повече въображение, например да назначи г-н Михайлов от „Кинтекс“, срещу него поне има вече две дела.“

В отговор Александър Михайлов твърди за злоупотреби с властови ресурс от страна на Корнелия Нинова, за износ на българско оръжия за Украйна и за ролята на Нинова като посочва, че може да предостави документи в подкрепа на думите си.

Още в началото на юни той съобщи за търговия с оръжия към Украйна.

„Март, април, май тази година от български летища до полското летище Жешнев (Жешов – б.р.), ако не се лъжа, на 78 километра от украинската граница, които са пренасяли оръжие. Основната част от тези 200 милиона са 122-милиметрови ракетни снаряди за БМ-21 „Град“.“

Но властта тогава продължи да отрича до последно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук